Skad czerpac fundusze na rozwoj firmy

Skad czerpac fundusze na rozwoj firmy

Lis 30

Skad czerpac fundusze na rozwoj firmy

Wysokie Fruktoza Corn Syrup – Czy to jest bezpieczne

Jeśli kiedykolwiek czytać etykiety składników na produkty spożywcze, takie jak batony, chipsy i przekąski, napoje gazowane, koktajli owocowych, dżemów i galaretek, lodów, jogurtów, a nawet białe i chleby pszenicy, są szanse, że zastanawiał się, o wysokiej zawartości fruktozy syrop kukurydziany jest. Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy jest sztuczny środek słodzący, który utworzony jest często pochodzi ze skrobi kukurydzianej, kombinacja sacharozy i fruktozy. Wytwarza się go za pomocą obróbki enzymatycznej, że zmiany poziomu glukozy we fruktozę. Kukurydzy składa się, przede wszystkim, glukozy i jest najczęściej stosowanym materiałem w co syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy. Do przetwarzania glukozy na fruktozę genetycznie zmodyfikowaną kukurydzę jest najczęściej używany, oraz enzymów genetycznie zmodyfikowanych, ze względu na ich trwałość.

Syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy w postaci ciekłej, pomaga utrzymać żywność wilgotne i opóźnia psucie, ale jego głównym zadaniem jest zapewnienie słodyczy. Istnieje kilka powodów, dla których producenci produktów żywności w Stanach Zjednoczonych stawiają go na cukier. Stany Zjednoczone dotuje produkcję kukurydzy, natomiast import cukru są opodatkowane. To make cukier droższe w obsłudze niż wysokiej fruktozowy syrop kukurydziany dla producentów żywności na bazie USA. Na przykład Coca Cola i Pepsi używać cukru w ??swoich produktach wykonanych poza Stanami Zjednoczonymi Jeśli były do ??smaku coli poczynione w Europie i Meksyku ty na pewno zauważy różnicę w smaku. Ta różnica jest wynikiem cukru jest stosowany jako środek słodzący, a nie z syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy.

Może się okazać, że dziwi się, że ludzie w Europie i Australii każdego roku zużywa więcej cukru na jednego mieszkańca niż ludzie w Stanach Zjednoczonych.
Artykuł napisany przez: